What is JacketFlap

  • JacketFlap connects you to the work of more than 200,000 authors, illustrators, publishers and other creators of books for Children and Young Adults. The site is updated daily with information about every book, author, illustrator, and publisher in the children's / young adult book industry. Members include published authors and illustrators, librarians, agents, editors, publicists, booksellers, publishers and fans.
    Join now (it's free).

Sort Blog Posts

Sort Posts by:

  • in
    from   

Suggest a Blog

Enter a Blog's Feed URL below and click Submit:

Most Commented Posts

In the past 7 days

Recent Comments

JacketFlap Sponsors

Spread the word about books.
Put this Widget on your blog!
  • Powered by JacketFlap.com

Are you a book Publisher?
Learn about Widgets now!

Advertise on JacketFlap

MyJacketFlap Blogs

  • Login or Register for free to create your own customized page of blog posts from your favorite blogs. You can also add blogs by clicking the "Add to MyJacketFlap" links next to the blog name in each post.

Blog Posts by Date

Click days in this calendar to see posts by day or month
new posts in all blogs
Viewing: Blog Posts Tagged with: trivia, Most Recent at Top [Help]
Results 1 - 25 of 286
1. Super Bowl

SuperbowlGet ready for the biggest football game of the year!

As you know, the Super Bowl is almost here. The 50th Super Bowl football game will be played on Sunday, February 7. The Denver Broncos will battle the Carolina Panthers, so I thought we could round up some of the best football facts and fun from the STACKS. Here are a few things for you to do to get ready for the big game.

  • Take this Super Bowl trivia quiz.
  • Play the Game Changers football game.
  • Get the latest football books from Scholastic.
  • Leave a Comment telling us which team you are rooting for in Super Bowl 50!
  • Or if you prefer animal sports, will you be watching the Kitten Bowl on Hallmark Channel, or Puppy Bowl on Animal Planet?

kittenbowl

puppy-bowl

 

 

 

Photos courtesy of Hallmark Channel and Animal Planet

Add a Comment
2. Book Title Mashup

Guess the bookBook Title Mashup

PurpleFairy challenges you to a Book Title Mashup Quiz. Can you name the 2 books mashed up together in the following titles? If you need a hint, then click on the links.

  1. The 39 Rules for Girls
  2. The Hunger Amulet
  3. The Deathly Bone
  4. Captain Dumb Diary
  5. Grimmtastic Potter
  6. Geronimo Wonderstruck
  7. Wings of Whatever After
  8. How I Survived Mean Janine
  9. Charlotte’s Keepers
  10. Diary of Sisters

Leave your answers in the Comments and then go chat on the STACK Back Board!

Add a Comment
3. Twins Trivia Quiz

question marksDouble Dare! Take the Twins Trivia Quiz!

Did you know 32 out of 1000 people are twins? Are you one of the lucky 32? I always wondered what it would be like to have a twin. To share clothes, secrets, and a birthday, and basically have a built-in best friend . . . or partner in crime. . . for life!

If you’re a twin, know twins, or just want to test your knowledge, help yourself to a double serving of our Twins Trivia!

Weasley twins

Photo courtesy Warner Bros.

  1. TRUE or FALSE? Twins are always look identical to each other.
  2. TRUE or FALSE? The states with the highest rates of twins are Connecticut, Massachusetts, and New Jersey.
  3. Are twins with the exact same DNA called fraternal OR identical twins?
  4. The actors who play Fred and George Weasley in the Harry Potter movies are actual twins in real life. What are their real names?
  5. The world’s oldest living twins were Eli Shadrack and John Meshak Phipps born in 1803 in Virginia. How old did they live to be? A) 108 and 113. B) Both 101. C) 90 and 91.
  6. TRUE or FALSE? Identical twins have almost identical brainwave patterns. This can cause one twin to feel pain when the other one is injured.
  7. When they are born, twins usually weigh MORE or LESS than the average baby?
  8. Which famous athlete is a parent of twins? A) Peyton Manning. B) Stephen Curry. C) Tom Brady. D) Sidney Crosby.
  9. TRUE or FALSE? Having twins is hereditary.
  10. Fill in the blank. The Major League baseball team ___________ Twins!

Did you score in the double digits? Check out the answers below.

  1. TRUE or FALSE? Twins are always look identical to each other. ANSWER: FALSE. Twins can be born at the same time and not look exactly the same.
  2. TRUE or FALSE? The states with the highest rates of twins are Connecticut, Massachusetts, and New Jersey. ANSWER: TRUE. The state with the lowest rate of twins is New Mexico.
  3. Are twins with the exact same DNA called fraternal OR identical twins? ANSWER: Identical twins. The name kind of says it all!
  4. The actors who play Fred and George Weasley in the Harry Potter movies are actual twins in real life. What are their real names? ANSWER: James and Oliver Phelps.
  5. The world’s oldest living twins were Eli Shadrack and John Meshak Phipps born in 1803 in Virginia. How old did they live to be? ANSWER: 108 and 113!
  6. TRUE or FALSE? Identical twins have almost identical brainwave patterns. This can cause one twin to feel pain when the other one is injured. ANSWER: TRUE! Some twins also say it can give them the ability to read each other’s minds.
  7. When they are born, twins usually weigh MORE or LESS than the average baby? ANSWER: Less. The average twin weighs about 5.5 pounds. The average baby is about 7 pounds. (The average triplet weighs about 4 pounds!)
  8. Which famous athlete is a parent of twins? ANSWER: Peyton Manning has 4-year-old twins, Marchall (boy) and Mosley (girl) Manning.
  9. TRUE or FALSE? Having twins is hereditary. ANSWER: TRUE. There is a greater chance of having twins if there are other twins in your family. But having identical twins is completely random!
  10. Fill in the blank. The Major League baseball team ___________ Twins! ANSWER: The Minnesota Twins!

Give us a shout out if you’re a twin or know any twins in the Comments below!

-Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
4. How well do you know Karl Marx? [quiz]

This October, the OUP Philosophy team has chosen Karl Marx as their Philosopher of the Month. Karl Marx was an economist and philosopher best known for 'The Communist Manifesto' and 'Das Kapital'. Although sometimes misconstrued, his work has influenced various political leaders including Mao Zedong, Che Guevara, and the 14th Dalai Lama.

The post How well do you know Karl Marx? [quiz] appeared first on OUPblog.

0 Comments on How well do you know Karl Marx? [quiz] as of 10/25/2015 4:19:00 AM
Add a Comment
5. Pet Name Trivia Quiz

question marksA-meow-zing Pet Name Trivia Quiz

What does a pet’s name say about it (or the human that loves it)? We investigated deep into the data of Rover.com and discovered that just like baby names, each year new pet names pop up in popularity. How sharp is your doggie sense? Take a nibble of some kibble, and check out our Pet Name Trivia Quiz!

  1. What was the #1 male dog name of 2014? A) Boo-Boo. B) Max. C) Spider-Man. D) Rocky.
  2. What was the #1 female cat name of 2014? A) Kitty. B) Miss Fluffy. C) Lily. D) Ursula.
  3. People are naming their dogs and cats after Star Wars characters! The following names are the most popular EXCEPT for: A) Chewbacca. B) Vader. C) Yoda. D) Darth Maul.
  4. Is it more likely for a DOG or CAT to have a “human” name (like Jack, Cooper, Callie, etc.)?
  5. TRUE or FALSE. Ariana Grande just named her new pup after Sirius Black from Harry Potter.
  6. For both cats and dogs the top “animal” name is: A) Bear. B) Snake. C) Moose. D) Alligator.

Want to fetch the answers? Check below!

  1. What was the #1 male dog name of 2014? ANSWER: Max! Always a good solid choice. The next most popular names are Buddy, Charlie, Jack, and Cooper.
  2. What was the #1 female cat name of 2014? ANSWER: Lily! Also a popular human name. The next most popular female cat names are Chloe, Lucy, Bella, and Luna.
  3. People are naming their dogs and cats after Star Wars characters! The following names are the most popular EXCEPT for: ANSWER: Darth Maul. Although an awesome character, he did not make the list of awesome names.
  4. Is it more likely for a DOG or CAT to have a “human” name (like Jack, Cooper, etc.)? ANSWER: DOGS are more than twice as likely to have human names. 22% of dogs have human names. Only 10% of cats do.
  5. TRUE or FALSE. Ariana Grande just named her new pup after Sirius Black from Harry Potter. ANSWER: TRUE! Her new famous pooch is Sirius Black Grande. He joins the rest of her puppy posse (mostly rescued) Coco, Ophelia, Cinnamon, Fawkes, and Toulouse.
  6. For both cats and dogs the top “animal” name is: ANSWER: Bear roars to the top of the list as most popular pet “animal” name!

Let us know YOUR pet’s name, or what you’d name a cat or dog if you had one. Woof out.

- Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
6. Beach Trivia Quiz

question marksSoak up the Sun Beach Trivia Quiz!

Have you been to the beach this summer for vacation? Or maybe you have dreams of going to the beach . . . living on the beach . . . starring in Teen Beach 2? You know the usual. Well if you love the beach, try “digging deeper” into our beach trivia . . .

1. Ocean tides are pulled by the _________. (Hint: it’s not the sun.)

jellyfish

Sea Nettles photo by Kirt Edblom

2. Why do jellyfish sting? A) To capture prey and act as a defense mechanism. B) They are really mean. C) Their stingers are painful, and they just want to get rid of them.

3. What should you do if you get stung by a jellyfish? A) Scream! B) Remain calm and tell a grown up or find a lifeguard. C) Rub the stingers off with your hand.

4. Name the two ingredients required to build a sandcastle.

5. Would you rather . . .  surf waves with a boogie board OR jump over waves?

6. Name a popular surfing destination. A) Hawaii. B) Germany. C) Egypt. D) New York City.

punaluuhawaii

Punalu’u, Hawaii photo by Ryan Lackey

7. What does “Hang 10” mean?

8. Name the type of bird that may swoop down and eat all your potato chips at the beach.

9. There is a place in Hawaii where the beach is black. What causes it to be black? A) People littering. B) Basalt from volcanoes. C) It is painted. D) Animals . . . um . . . you know!

See below for the answers!

1. Ocean tides are pulled by the _________. ANSWER: Tides are pulled by the moon. The gravity of the moon pulls the water towards it. That’s what gives us the high tide. We have a high tide when the moon is up (dusk until early morning) and a low tide when the moon is on the other side of the earth. So basically you end up with a bulge of water being pulled towards the moon, and a bulge away from it.

2. Why do jellyfish sting? ANSWER: To capture prey and act as a defense mechanism. When their tentacles encounter prey (or a human!) they fire tiny stingers filled with venom. It will paralyze the prey, but for humans, it will just really, really hurt.

3. What should you do if you get stung by a jellyfish? ANSWER: Remain calm and tell a grown up or lifeguard. Most jellyfish stings are fine, except for the pain! But when it stings, it’s usually not just one stinger, but thousands of very tiny stingers called nematocysts that continuously release venom into your body. Sometimes they can be rinsed off with sea water. They can also be scraped off using something like a credit card (NOT your hand unless you want to get re-stung!). Then it might help to soak the area in vinegar, or use a cream pain reliever.

4. Name the 2 ingredients required to build a sandcastle. ANSWER: Sand and water!

5. Would you rather . . .  surf waves with a boogie board OR jump over waves? ANSWER: No wrong answer! Whatever floats your boat!

6. Name a popular surfing destination. ANSWER: Hawaii! There is also good surfing all over the world from Australia to Canada, to Costa Rica to Japan. The perfect waves are where wind, swell (a slow continuous movement of waves), tides, and seafloor meet.

7. What does “Hang 10” mean? ANSWER: When you’re surfing and all 10 toes hang off the front of your surf board. (Cowabunga!)

8. Name the type of bird that may swoop down and eat all your potato chips at the beach. ANSWER: Sea gulls. Don’t leave food out in the open because they are known to be very aggressive going after snacks!

9. There is a place in Hawaii where the beach is black. What causes it to be black?  ANSWER: Basalt from volcanoes, and the waves eroding volcanic rock and ash.

What are your favorite things about the beach? Let us know in the Comments, and watch out for sharks!

-Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
7. Goosebumps Guess the Books Answers

Guess the book

Goosebumps Guess the Books: Answers Revealed!

Your challenge today was to name the book titles just by looking at these little pieces of the book covers

. Did you guess them all?

Here are the answers:

  1. Goosebumps: One Day at HorrorLand
  2. Goosebumps Most wanted: Son of Slappy
  3. Goosebumps: The Werewolf of Fever Swamp
  4. Goosebumps: Night of the Living Dummy
  5. Goosebumps: The Haunted Mask

How did you do? Have you read all these books? Then you should totally join us for the rest of the Halloween Book Challenge 

going on all month long!

image from kids.scholastic.com— Sonja, STACKS Staffer

Add a Comment
8. Halloween Poll

Happy HalloweenHalloween Poll

Moderator Katie on the Reading Buzz Message Board posted a poll-type quiz with questions contributed by Go-green-or-else, DreamtimeDetermined14, BreezeBrain39, WinterWonder9300, and DarkRising6.

MU HA HA HA! Let the fun begin!

  1. What’s your favorite thing about Halloween?
  2. What’s your favorite type of candy?
  3. What are you being for Halloween this year?
  4. What’s your favorite Halloween costume you’ve ever had?
  5. What do you usually do for Halloween (trick-or-treat, party, stay home)?
  6. What’s the most IDEAL Halloween costume?
  7. Do you have any Halloween traditions?
  8. On a scale of 1-10, how much do you like Halloween?
  9. Do you know the history of Halloween? Do you care?

There are lots more questions to answer in the Halloween Quiz post. Go check them out and tell Moderator Katie I said, “Hi!” Happy Halloween!!

image from kids.scholastic.com — Sonja, STACKS Staffer

Add a Comment
9. Thanksgiving Day Parade Trivia ANSWERS

Thanksgiving Trivia QuizRead the answers to our Macy’s Thanksgiving Day Parade Trivia Quiz.

To get you in the spirit of Thanksgiving, I posted a Macy’s Thanksgiving Day Parade Trivia Quiz! Did you gobble up the questions, and spit out the answers? Or did it give you indigestion? (I hope not!) Without further ado, check out the answers below:

Thanksgiving Day Parade

Photo by Sachyn Mital

  1. Which city is the Macy’s Thanksgiving Day Parade held in? ANSWER: New York City. It starts at 77th St./Central Park West and ends at 34th St. in front of Macy’s . . . (of course).
  2. Who is always on the LAST float in the parade? ANSWER: B) Santa Claus! Every year since 1924 Santa and Mrs. Claus close the parade.
  3. Which book character will be a balloon in the 2014 parade? ANSWER: A) Greg Heffley! Although I would like to see Slappy one year . . . 
  4. Macy’s symbol is a red _________. ANSWER: Star.
  5. The Radio City _________ also perform a famous holiday dance number in the parade. ANSWER: Radio City Rockettes.
  6. Which character has never been a balloon in the parade? ANSWER: D) Elsa from Frozen. Although Idina Menzel (the actress who does Elsa’s voice) is set to perform this year!
  7. Which float has been in the parade for 40 years straight? ANSWER: A) Sesame Street!
  8. In 1997, several balloons had to come down due to high winds and safety concerns during the parade. Which balloon caused the most serious damage? ANSWER: A) The Cat in the Hat. The balloon was as tall as a 6-story building, and was careening out of control before it crashed into and broke the arm off a lamp post at 72nd St. Those winds can be hazardous!

Hope you enjoy the parade and turkey today! Gobble, gobble.

Ratha, Stacks Writer

 

Add a Comment
10. Holiday Song Mashup

Christmas cookiesTest Your Holiday Song Smarts!

You know it’s finally the holiday season when you turn on the radio and it’s nothing but your favorite holiday jams! Nothing gets me into the holiday spirit like a great holiday song. So I thought it would be a great idea to give y’all a trivia quiz featuring mashed-up, mixed-up holiday song titles!

In case you’re new to the world of title combination quizzes, here’s how to play. Below is a list of 10 holiday songs, but they’re not the songs you’re familiar with. I combined two song titles together, and you get to determine the two original song titles!

For example, “We Wish You A Merry Silent Night” is a mashup of “We Wish You A Merry Christmas” and “Silent Night.”

Can you decode the titles below?

  1. All I Want for Christmas is Bell Rock
  2. Do You Want to Build a Red-Nosed Reindeer?
  3. Rockin’ Around the Navidad
  4. Holly Jolly Mean One, Mister Grinch
  5. It’s Beginning to Look a Lot Like the Most Wonderful Time of the Year
  6. Where Are You Silver Bells?
  7. Deck the Christmas Wrapping
  8. 12 Days of Comin’ To Town
  9. Let It Snow Home for Christmas
  10. Have Yourself a Merry Little Sleigh Ride
  11. Frosty the Jingle Bells

BONUS: Auld Lang Wenceslas

Can you figure out what the original song titles are? Share your answers in the Comments below!

En-Szu, STACKS Writer

Add a Comment
11. Baby Names of 2014

The post Baby Names of 2014 appeared first on Ink Splot 26.

question marksBaby Names: What’s Hot and What’s Not in 2014!

Now that the year is winding down, the polls are closing on the most popular baby names from 2014. Not too much has changed since last year’s Top Baby Names. For example the girls’ #1 name is still Sophia, and boys’ #1 is Jackson. But there are some new entries into the top 100 list . . . and there are some names that didn’t make the list this year! How name savvy are you? Check out our Baby Names Trivia below . . .

  1. Which Frozen character’s name shot up 29% this year? A) Olaf. B) Bulda. C) Elsa. D) Kristoff.
  2. Which is NOT one of the top 3 girls’ names of 2014? A) Olivia. B) Sophia. C) Josephine. D) Emma.
  3. Which city or borough would you rather be named after – Denver OR Bronx? Both were popular names in 2014!
  4. Which name was NOT new to the top 100 girls’ names list this year? A) Cora. B) Piper. C) Paisley. D) Clara. E) Ava. F) Cadence.
  5. The names Easton, Xander, and Ryder are all new to the top 100 boys’ names this year. TRUE or FALSE?
  6. These boys’ names fell in popularity this year, and may soon be making their exit from the top 100 – boo. Which would YOU pick to be named before they fall of the list? (Personally, I love them all!) Brayden (down 19 spots to #45) Chase (down 17 to #86) Colin (down 11 to #89) Zachary (down 9 to #67)
  7. Which “Fancy” Australian rapper’s real name is Amethyst Amelia Kelly? Her names shot up on the popularity charts in 2014!
  8. These names all fell OUT of the top 100 baby names this year: Bentley, Riley, Mateo, Jake, Ruby, Taylor. TRUE or FALSE?

NAME your answers in the Comments below, and check back on New Year’s Day for the answers!

- Ratha, STACKS Writer

The post Baby Names of 2014 appeared first on Ink Splot 26.

Add a Comment
12. Baby Names Trivia Quiz Answers

question marksBaby Names ANSWERS: What’s Hot and What’s Not in 2014!

Last week we posted 2014 Baby Names Trivia. How did you do? Check out the answers below!

  1. Which Frozen character name shot up 29% this year? A) Olaf. B) Bulda. C) Elsa. D) Kristoff. ANSWER: Elsa . . . of course! Hans also was up 19%, but Elsa still beat him out.
  2. Which is NOT one of the top 3 girls’ names of 2014? A) Olivia. B) Sophia. C) Josephine. D) Emma. ANSWER: Josephine.
  3. Which city or borough would you rather be named after – Denver OR Bronx? Both were popular names in 2014! ANSWER: It’s up to you!
  4. Which name was NOT new to the girls top 100 list this year? A) Cora. B) Piper. C) Paisley. D) Clara. E) Ava. F) Cadence. ANSWER: Ava was not new. (It’s #4.) However, check out these new additions: Cora is #92. Piper is #94. Paisley is #96. Clara is #99. Cadence is #100.
  5. The names Easton, Xander, and Ryder are all new to the top 100 boys’ names this year. TRUE or FALSE? ANSWER: TRUE. Welcome aboard, guys!
  6. These boys’ names fell in popularity this year, and may soon be making their exit from the top 100. Which would YOU pick to be named before they fall of the list? Brayden (down 19 spots to #45) Chase (down 17 to #86) Colin (down 11 to #89) Zachary (down 9 to #67) ANSWER: Up to you! Personally, I love them all!
  7. Which “Fancy” Australian rapper’s real name is Amethyst Amelia Kelly? Her names shot up on the popularity charts in 2014! ANSWER: Iggy Azalea. Iggy gained 75% in boys’ names, and Amethyst was up 55%!
  8. These names all fell OUT of the top 100 names this year: Bentley, Riley, Mateo, Jake, Ruby, Taylor. TRUE or FALSE? ANSWER: TRUE! Hard to believe, right? Maybe they’ll make a comeback.

- Ratha, STACKS Writer

 

Add a Comment
13. A very short trivia quiz

In order to celebrate Trivia Day, we have put together a quiz with questions chosen at random from Very Short Introductions online. This is the perfect quiz for those who know a little about a lot. The topics range from Geopolitics to Happiness, and from French Literature to Mathematics. Do you have what it takes to take on this very short trivia quiz and become a trivia master? Take the quiz to find out…

Your Score:  

Your Ranking:  

We hope you enjoyed testing your trivia knowledge in this very short quiz.

Headline image credit: Pondering Away. © GlobalStock  via iStock Photo.

The post A very short trivia quiz appeared first on OUPblog.

0 Comments on A very short trivia quiz as of 1/8/2015 1:01:00 AM
Add a Comment
14. April Fools' Day Trivia Quiz

question marksApril Fools’ Day Trivia Quiz

There’s one day in the year when you can’t get in trouble for playing pranks on people. April Fools’ Day! Who can resist getting a glass of “moldy” milk or a gummy worm in your apple?

Are you prepared for April Fools’ Day? To get you in the mood, take a jab at our April Fools’ Day Trivia Quiz. You might get some good ideas!

  1. What date is April Fools’ Day?
  2. According to one belief, April Fools’ Day is said to have started in which country? (Hint: Eiffel Tower)
  3. In 1998, which restaurant published a fake advertisement for a hamburger for left-handed people? (McDonald’s or Burger King)
  4. Back in 2011, which celebrity teen heartthrob singer pretended to let talk show host Jimmy Kimmel shave off his hair?
  5. TRUE or APRIL FOOL: In 2005, NASA posted on their website that water had been found on Mars. Was water really found on Mars?
  6. What would YOU rather do: put Vaseline on your parents’ toilet seat OR a mustache tattoo on your sister while she’s sleeping?
  7. TRUE or APRIL FOOL: In 1957, Swiss farmers enjoyed a surprise “spaghetti crop” when spaghetti grew on trees.

If you refuse to be fooled, let us know your answers in the Comments below! Then check back on April Fools’ Day for the answers.

-Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
15. April Fools' Day Trivia Quiz Answers

question marksHappy April Fools’ Day!

Yesterday, we posted an April Fools’ Day Trivia Quiz. Were you fooled, or did you guess the answers?

  1. What date is April Fools’ Day?
    ANSWER: April 1st.
  2. According to one belief, April Fools’ Day is said to have started in which country? (Hint: Eiffel Tower)
    ANSWER: France. According to one story, in 1582 Pope Gregory XIII changed New Year’s Day from April 1 to January 1. People weren’t happy with this, and kept celebrating on April 1. The January people made fun of the April people, and tricked them into running “fools’ errands” and playing tricks on them. Hmm . . . sounds complicated. I’ll just stick to putting rubber bugs in my family’s beds!
  3. In 1998, which restaurant published a fake advertisement for a hamburger for left-handed people? (McDonald’s or Burger King)
    ANSWER: Burger King! They put an ad in the newspaper announcing a new menu item: the Left-Handed Whopper. It had the same ingredients as the original Whopper, but rotated the condiments 180 degrees. Thousands of customers went into BK requesting the new sandwich which was not real!
  4. Back in 2011, which celebrity teen heartthrob singer pretended to let talk show host Jimmy Kimmel shave off his hair?
    ANSWER: Justin Bieber! Luckily, it was all a joke.
  5. TRUE or APRIL FOOL: In 2005, NASA posted on their website that water had been found on Mars. Was water really found on Mars?
    ANSWER: APRIL FOOL! Well . . . actually yes and no. When readers scrolled down, they saw a picture of a glass of water placed on a Mars candy bar. (Good one!)
  6. What would YOU rather do: put Vaseline on your parents’ toilet seat OR a mustache tattoo on your sister while she’s sleeping?
    ANSWER: No wrong answer, you sneaky trickster, you!
  7. TRUE or APRIL FOOL: In 1957, Swiss farmers enjoyed a surprise “spaghetti crop” when spaghetti grew on trees.
    ANSWER: APRIL FOOL! It was a BBC prank.

Did you pull any good pranks for April Fools’ Day? I’m looking for some good ideas for next year, so let me know in the Comments below!

-Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
16. Literary Dogs

Dog LibrarianFamous Books Written by Literary Dogs

We already know that cats are literary geniuses. While people consider dogs to be “human’s best friend,” did you know that they’re also great writers? I had no idea how many famous books were written by dogs until I found this stash of books hidden out in the dog house . . . buried under a few of my dog’s favorite chew toys.

Can you identify these famous literary masterpieces written by dogs?Harry Potter Dog

  • Hairy Pawter and the Sorcerer’s Bone by J.K. Rawhide
  • The Woof According to Humphrey by Betty G. Bark-ney
  • Diary of a Wimpy Dog: Doggy Days by Jeff Kennel
  • Dear Dalmatian Diary by Jim Bone-ton
  • I Survived Hurricane CAT-trina by Lauren Terrier

Leave your answers in the Comments below, and let us know what books you would find in your dog library!

-Ratha, STACKS Writer

“The Librarian” Flickr photo by aussiegall adapted with permission
“Dog Looks Like Harry Potter” Flickr photo by Pets Advisor adapted with permission

Add a Comment
17. Soccer Trivia Quiz

Arjen RobbenWe  are kicking off with some regulation Soccer Trivia! See how well you score . . .

  1. TRUE or FALSE? Soccer cleats and baseball cleats are the same.
  2. The World Cup (the world championship of soccer) is played every ________ years?
  3. Who won the 2014 World Cup? A) Brazil B) Argentina C) Germany D) United States
  4. What is it called when you hit the soccer ball with your head?
  5. In soccer rules, what does it mean if the referee shows you a red card?
  6. The handsome and ridiculously talented Cristiano Ronaldo is from what country?
  7. Americans call it soccer, but what is this sport called in most other countries around the world? (Hint: It is not called “soccer” in England.)
  8. In youth soccer, what do the terms U-8 and U-10 mean?
  9. Only 1 player on the soccer field is allowed to touch the ball with his or her hands. What is this player called?
  10. How many players from each team are on the soccer field at a time?

Scroll down to see the answers.

  1. ANSWER: FALSE. Soccer cleats have spikes usually made from rubber or plastic and are lightweight and flexible for running on grass. Baseball cleats have metal or hard thin spikes to grip the clay/dirt on the field, and are bulkier and stiffer for support.
  2. ANSWER: Every 4 years. The next World Cup will be in Russia in 2018.
  3. ANSWER: Germany won (beating Argentina in the championship).
  4. ANSWER: A “header.” Believe it or not, if you hit it in the right place on your head, it doesn’t hurt that much.
  5. ANSWER: It’s a penalty card, and you are kicked out of the game. Also if you receive 2 “yellow cards” (warning cards) it equals a red card and you’re kicked out of the game! Yikes, talk about fiery red.
  6. ANSWER: Portugal. He plays for the Portugal National Team, and also the Spanish club Real Madrid C.F.
  7. ANSWER: Football. The United States, Canada, and Australia call it soccer but most other countries call it football, futbol, or “footie.”
  8. ANSWER: U-8 is a division for kids aged 8 and under. U-10 is for kids 10 and under.
  9. Only the goalkeeper or “goalie” is allowed to use his or her hands while on the field. Of course, any player may use his or her hands to take a throw-in from off the field.
  10. ANSWER: In professional, high school, and college soccer 11 players total (10 plus a goalkeeper). Although in youth leagues it can be 4 vs. 4, 6 vs. 6 or 8 vs. 8.

Are you a soccer fan or a soccer player? Shout out to your favorite teams in the Comments below!

-Ratha, STACKS Writer

Arjen Robben photo credit Global Panorama

Add a Comment
18. Vegetarian Trivia Quiz

Trivia QuizKids Going Meatless: Interview and Trivia Quiz

We know a lot of you are curious about being vegetarian. I recently talked to a 7-year-old who gave up meat when she was 6, and here is her perspective:

Q: Why did you decide to become a vegetarian?
A: I don’t think it’s right to kill animals. It feels good because I love animals and don’t want to hurt them. It all started because I thought pigs were cute, when I was little.

Q: What foods do you choose to eat instead/ what are your favorite vegetarian alternatives?
A: Fake meat, rice tacos, and green beans. I also eat a lot of fruit, quinoa and cheese.

Q: What do your parents think?
A: They think I’m a picky eater and wish I would eat more vegetables. But they are proud of me.

Q: Do you miss eating meat?
A: No, because fake meat tastes like real meat. I just tried vegetarian breakfast sausage this weekend and loved it!

Pretty interesting, huh? Her parents are meat eaters, and always maintained a healthy diet through eating meat, so I thought it was pretty neat she reached this decision all on her own. Check out our quiz below for more vegetarian vision:

1. Name one thing a vegetarian would NOT eat.

2. What is a vegetarian called who ALSO doesn’t eat any animal products like eggs or dairy? Hint: it also starts with “veg.”

3. TRUE or FALSE. Ariana Grande, Debby Ryan, Demi Lovato, and Laura Marano are all vegetarians.

4. If you don’t eat meat, you might not be getting enough protein in your diet. Name a food you can eat that DOES contain protein.

Want to check your answers on the quiz? Look below…

1. Name something a vegetarian would NOT eat.
ANSWER: Any kind of meat like steak, hamburgers, hot dogs, chicken, fish, or basically any food that is an animal.

2. What is a vegetarian called who ALSO doesn’t eat any animal products like eggs or dairy?ANSWER: Vegan. A vegan doesn’t eat anything an animal produces. That means no cheese, milk, ice cream, or eggs. This is a much more strict vegetarian diet.

3. TRUE or FALSE. Ariana Grande, Debby Ryan, Demi Lovato, and Laura Marano are all vegetarians.
ANSWER: Absolutely true! Laura Marano even became the new face of the Humane Society’s Meatless Monday campaign, which encourages people to take a break from eating meat one day a week.

4. If you don’t eat meat, you might not be getting enough protein in your diet. Name a food you can eat that DOES contain protein.
ANSWER: Dairy, nuts, beans, soy, and tofu to name a few!

What about you guys? Is anyone out there vegetarian? Or do you prefer to maintain a healthy and good diet through eating meats? Let us know YOUR thoughts in the Comments below!

-Ratha, STACKS Writer

Add a Comment
19. Celebrity Grammar Police Answers

trivia_quiz1

Did you correct the celebrity grammar mistakes?

With run-on sentences, missing capital letters, and missing punctuation, these celebrities made a lot of grammar mistakes in last week’s Celebrity Grammar Police Quiz! Of course, no one is perfect and and everybody makes mistakes. I’m not judging! I’m just showing you how these sentences are SUPPOSED to look.

  1. Austin Mahone:
GUESS WHERE I’MPeyton List: Every time I make an ugly face on Jessie,.Leo Howard: Hey everyone,night’sIt!LJake Short: It honestly feels like it’s Saturday. My days are so mixedHarry Styles: Thank you so much to everyone who bought the album.Y, and.,.Olivia HoltBDTaylor Swift: I LOVE YOU GUYS!,!Mindless Behavior: WW?W.Karan Brar: Everyone has problems. Some people’shis or herRoss Lynch: 2014,Sonja, STACKS Staffer Add a Comment
20. Fantasy Guess the Book

Guess the book

Fantasy Guess the Books

Can you guess the book titles from this tiny sliver of each cover? I’ll give you a hint: They are all fantasy books, and they are all really, really good!

Fantasy Guess the Book

Leave your guesses in the Comments.

image from kids.scholastic.com— Sonja, STACKS Staffer

Add a Comment
21. Adventure Guess the Books

Guess the book

Adventure Guess the Books

We are celebrating books of adventurous action this August. Can you guess the book titles from this tiny sliver of each cover? I’ll give you a hint: They are all really, really action-filled adventure books!Adventure Guess the Books Quiz

image from kids.scholastic.com— Sonja, STACKS Staffer

Add a Comment
22. Adventure Guess the Books Answers

Guess the book

Adventure Guess the Books: Answers Revealed!

Your challenge yesterday was to name the book titles just by looking at these little pieces of the book covers

. Did you guess them all?

Here are the answers:

  1. The Kane Chronicles:
 The Serpent’s Shadow by Rick Riordan
  • The 39 Clues: Unstoppable: Nowhere to Run
  •  by Jude Watson
  • Heroes of Olympus: The Lost Hero 
  • by Rick Riordan
  • I Survived the Japanese Tsunami, 2011
  • by Lauren Tarshis
  • Infestation
  • by Timothy J. Bradley

    How did you do? Have you read all these books? Then you should totally join us for the rest of the Adventure Books Bash

    going on all month long!

    image from kids.scholastic.com— Sonja, STACKS Staffer

    Add a Comment
    23. Back-to-School Word Scramble

    Back to SchoolBack-to-School Word ScrambleCatGymnastics173!

    Can you unscramble these school-related words?

    back-to-school word scramble

    to challenge you even more!

    Sonja, STACKS Staffer

    Add a Comment
    24. Back-to-School Word Scramble Answers

    Back to SchoolBack-to-School Word Scramble AnswersCatGymnastics

    for an awesome quiz! Would you like to see YOUR quiz in the Ink Splot 26 blog? You can add your ideas here!

    Sonja, STACKS Staffer

    Add a Comment
    25. Goosebumps Guess the Books

    Guess the book

    Goosebumps Guess the Books

    We are celebrating Goosebumps books this October. Can you guess the book titles from this tiny sliver of each cover? I’ll give you an obvious hint: They are all in the Goosebumps series.Goosebumps Guess the Books

    image from kids.scholastic.com— Sonja, STACKS Staffer

    Add a Comment

    View Next 25 Posts